Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle gerçekleştirilen teknolojik altyapı yatırımları sayesinde dijital bir dönüşüm yaşanıyor. Türkiye’nin alanında en köklü fakültelerinden birisi olan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde hastaların tanı ve tedavi sürecini kolaylaştıran dijital uygulamalara bir yenisi eklendi.
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin kaliteli ve nitelikli eğitimin yanı sıra sunduğu sağlık hizmetleri ile de adından sıkça söz ettirdiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite araştırma üniversitemizin toplumla en yoğun buluştuğu akademik birimlerinden Diş Hekimliği Fakültesi, ağız ve diş sağlığında referans merkezlerinden birisi konumunda bulunuyor. Fakültemiz, gerek yetkin insan kaynağı, gerek çağın gereklerine uygun olarak yenilenen tedavi üniteleri gerekse yeniden dizayn edilen klinikleri ile dünya standartlarının üzerinde hizmet sunuyor. Sağlık Bakanlığının ilgili birimleri tarafından yapılan ‘Sağlıkta Kalite Değerlendirmesi’ sonucunda A Plus Hastane konumunu güçlendiren fakültemiz, önemli sıralama kuruluşlarının yaptığı alan sıralamalarında da dünyada ilk 150-200 bandında yer alırken, teknolojik gelişmeler ışığında cihaz altyapısını günün koşullarına uygun bir şekilde yenilemeyi sürdürüyor. Fakültemize kazandırdığımız hem iş gücü tasarrufu hem de hasta konforu sağlayan "Dijital Klinik" hizmet vermeye başladı. Üniversitemizin hedeflerine kararlılıkla ilerlemesinde bizlere her türlü desteği veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“Hem iş gücü tasarrufu hem de hasta konforu sağlıyor”
EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin ise “Diş Hekimliği Fakültesi olarak, Ege Üniversitemizin ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın dijitalleşme misyonu doğrultusunda, dijital teknolojilerin diş hekimliğindeki tüm ekipmanlarını bünyesinde barındıran bir dijital klinik kurduk. Bir çoğu Ege Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje fonundan temin edilen dijital alet ve ekipman içinde 2 adet dijital ağız içi tarayıcı, 1 adet CAD-CAM kazıyıcı, 1 adet dijital operasyon mikroskobu ve 1 adet sert ve yumuşak doku lazer cihazı bulunmaktadır. Yine diş hekimliği dijital uygulamaları arasında kullanım alanı her geçen gün daha fazla artan 3 Boyutlu 1 yazıcı, EÜ Bilimsel Araştırma Projesi ile dijital kliniğimize kazandırılmıştır” diye konuştu.
Diş Hekimliği Fakültesinde ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin büyük bir özveriyle sürdürüldüğünü belirten Prof. Dr. Ersin, "İş gücü tasarrufu yanında tedavi sürelerinde ciddi kısalmalar ve hasta konforunu sağlayan dijital diş hekimliği uygulamaları, tedavilerin kalitesini de büyük ölçüde artırmaktadır. Dijital teknolojiler diş hekimliğinin tüm branşlarında uygulama alanı bulduğu için, dijital kliniğimiz fakültemizdeki tüm anabilim dallarının kullanımına açık, multidisipliner bir klinik olarak hizmet verecektir. Dijital klinikte hasta tedavi hizmetlerinin yanı sıra, lisans ve lisansüstü öğrencilerin eğitimleri de gerçekleştirilecektir. Bu sayede içinde bulunduğumuz çağın koşullarına uygun, güncel teknolojileri takip eden, üniversitemizin dijitalleşme misyonuna uygun diş hekimleri yetiştirilecektir” dedi.
Dijital klinikte yer alan cihazların daha aktif kullanımı için hem öğretim üyelerine hem de öğrencilere seminer verildiğini de ifade eden Prof. Dr. Ersin, “Dijital kliniğimizde yer alan cihazlarımızın kullanımına yönelik her ay belirli aralıklarla eğitim seminerleri düzenliyoruz. Bu kapsamda uzman diş hekimi Zafer Kazak tarafından ‘Diş Hekimliğinde Etkin Lazer Kullanımı” semineri verildi. Bu eğitimleri belirli aralıkla sürdüreceğiz” dedi.
YORUMLAR