Bu yıl İstanbul’da düzenlenen Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahları Derneği (ESCRS) Kış Toplantısı kapsamında 20 Şubat 2015 Cuma akşamı Alcon tarafından, “Kataraktta Kullanılan En Son Teknolojiler ile Hasta Beklentilerinin Karşılanması” temalı bilimsel bir toplantı düzenlendi. Tüm göz hekimi ve cerrahlara açık olan etkinlikte yurtdışından ve Türkiye’den uzman konuşmacılar yer aldı.
ESCRS Kış Toplantısı süresince Alcon tarafından ya da Alcon’un katkılarıyla organize edilen sempozyum ve bilimsel toplantılarda, katarakt ve astigmatı olan hastalarda hedeflenen görme keskinliğine ulaşılmasına yardımcı olan görüntü güdümlü sistem, torik göz içi lensleri (GİL) ve femtosaniye lazer gibi Alcon’un ileri teknoloji ürün ve cihazları hakkında bilgi verildi.
Göz sağlığında dünya lideri olan ve Novartis Grubu’nun ikinci büyük şirketi Alcon, göz cerrahisinde kullanılmakta olan ileri teknoloji göz içi lens ve cihazlarını 20-22 Şubat 2015 tarihleri arasında bu yıl İstanbul, Türkiye’de düzenlenen 19. Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahları Derneği (ESCRS) Kış Toplantısında sundu.
Katarakt ve refraktif cerrahi alanında Avrupa’daki en önemli organizasyon olan ESCRS, birçok ülkeden göz cerrahlarının uluslararası deneyimlerini paylaştıkları benzersiz bir tartışma ve öğrenme platformu sunmaktadır.
Toplantı süresince düzenlenen sempozyum ve bilimsel toplantılarda, göz cerrahlarına katarakt ve refraktif prosedürlerini geliştirmelerine yardımcı olan görüntü güdümlü sistem, ileri teknoloji GİL’ler, femtosaniye lazer ve fakoemülsifikasyon sisteminden oluşan sınıfının en iyisi yenilikçi ürün ve cihazlar hakkında detaylı bilgi verildi.
Alcon Türkiye Genel Müdürü Stephan Eigenmann yaptığı açıklamada “Tüm dünyada nüfus hızla yaşlanırken, katarakt ameliyatlarının sayısı da artmaktadır. Bu doğrultuda, katarakt cerrahisinde yenilikçi ürün ve teknolojiler geliştirmek Alcon’un önceliği olmaya devam edecektir” dedi. Alcon’un son 20 yılda katarakt ameliyatı prosedürlerini iyileştiren ve hastalar için daha iyi refraktif sonuçlar sağlayan yeni teknolojiler geliştirdiğini belirten Eigenmann, kaydedilen bu ilerlemelerin, cerrahi cihaz ve göz içi lenslerinde yakalanan ileri teknoloji mühendislik ile göz cerrahlarının eğitimlerine yönelik kesintisiz çabalar sayesinde mümkün olduğunu iletti.
Bu seneki ESCRS Kış Toplantısı kapsamında, Alcon tarafından 20 Şubat 2015 Cuma akşamı düzenlenen “Kataraktta Kullanılan En Son Teknolojiler ile Hasta Beklentilerinin Karşılanması” temalı bilimsel etkinlikte, uluslararası ve ulusal seviyede uzman göz hekimleri, Alcon’un birbirini tamamlayan teknolojileri “görüntü güdümlü sistem, torik GİL ve femtosaniye lazer” vasıtasıyla hem kataraktı hem astigmatı olan hastaların görme kusurlarının düzeltilmesi konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.
“İleri teknoloji göz içi lensleri ve cerrahi cihazları sayesinde, katarakt hastalarına görme bozukluklarını iyileştirmede pek çok çözüm sunabiliyoruz.” diyen İstanbul Liv Hospital Doç. Dr. Emrullah Taşındı, şöyle devam etti: “Göz cerrahisindeki amaç, yüksek görme keskinliğine ulaşılarak ameliyat sonrası hastanın görme kalitesinin ve memnuniyetinin artırılmasıdır. Görüntü güdümlü sistem, torik göz içi lensleri ve femtosaniye lazer gibi gelişmiş teknolojilerin yardımıyla, astigmat gibi görme kusuruna sahip hastalarda artık daha kesin ve daha üstün refraktif sonuçlar almak mümkün.”
KATARAKT HAKKINDA
Dünya sağlık örgütü verilerine göre dünya genelinde 20 milyon kişi katarakt kaynaklı körlükten muzdariptir. Katarakt, dünyada en yaygın görülen yaşa bağlı göz hastalığı olup, 55 yaş ve üzeri üstü hastalardaki önlenebilir körlük sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır.
Katarakt ilerledikçe, gözün kendi merceği giderek sertleşir ve bulanıklaşır. Bu nedenle göze daha az ışık girer ve görme zorlaşır. Tedavi edilmezse sonunda körlüğe yol açar. Katarakt, gözün bulanıklaşmış doğal merceğinin ameliyatla alınarak bir göz içi lens (GİL) ile değiştirilmesi yoluyla tedavi edilir. Ayrıca ileri teknoloji GİL’ler sayesinde kataraktın yanı sıra hastaların astigmat, miyop, hipermetrop gibi görme kusurları da düzeltilebilmektedir.
Kataraktın erken evredeki semptomları arasında bulanık görme ve gözlükle okurken bile daha fazla ışığa ihtiyaç duyma sayılabilir. Diğer yaygın semptomlar; göz kamaşması, haleler görme, çift görme, uzağı veya yakını görememe ile renklerin soluk görünmesidir. Semptomlar gelişip ilerledikçe, katarakt sebebiyle hasta, araç kullanma ve kitap okuma gibi pek çok temel faaliyetleri gerçekleştiremeyebilir.
Katarakt cerrahisindeki son teknolojiler sunuldu
Bu yıl İstanbul’da düzenlenen Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahları Derneği (ESCRS) Kış Toplantısı kapsamında 20 Şubat 2015 Cuma akşamı Alcon tarafından, “Kataraktta Kullanılan En Son Teknolojiler ile Hasta Beklentilerinin Karşılanması” temalı bilimsel bir toplantı düzenlendi. Tüm göz hekimi ve cerrahlara açık olan etkinlikte yurtdışından ve Türkiye’den uzman konuşmacılar yer aldı.
03 Mart 2015 - 16:32
YORUMLAR