Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Kadınlarımızın çalışma hayatına teşvik edilmesi kadar, çalışma hayatındaki kadınlarımızın sorunlarının giderilmesini de önemsemeliyiz" dedi.
Sağlık-Sen tarafından ‘Hayatın Gerçek Kahramanı Kadınlar’ paneli gerçekleştirildi. Bera Otel’de gerçekleştirilen panel öncesinde SASAM Enstitüsü Sosyal Politikalar Direktörü Dr. Özcan Kars ve Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Habibe Öçal’ın da katıldığı programda Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş açılış konuşmasını yaparak tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.
"Kadınların pozitif ayrımcılığını kabul ediyoruz"
Üyeleri ve hizmet kolu çalışanlarının yüzde 60’ını kadınların oluşturduğuna dikkat çeken Metin Memiş, kamuda kadın istihdamında yaşanan artışın da memnuniyet verici olduğunu ifade etti. 2006 yılında çalışan kadın sayısının yüzde 23,6 iken 2016 yılında yüzde 33’e ulaştığını söyleyen Memiş, erkeklerin iş gücüne katılma oranlarında bir değişiklik gözlemlenmezken kadınların iş gücüne katılma oranlarındaki artışın devam etmesi gerektiğini kaydetti. Kadınların iş gücüne katılmasının memnuniyet vermesine karşın, iş hayatına girdiklerinde mobbing, taciz, ağır çalışma şartları, ucuz iş gücü olarak görülmeleri gibi sorunların karşılarına çıktığını ifade eden Memiş, bu bağlamda kadınların çalışma hayatına teşvik edilmesi kadar, çalışma hayatındaki kadınların da sorunlarının giderilmesini önlemek gerektiğini söyledi. Kadın çalışanlara ve istihdamında pozitif ayrımcılıktan yana olduklarını ifade eden Memiş, 6 yıl önce yapılan referandumdaki değişiklikle anayasal güvence altına alınan ’kadınların pozitif ayrımcılığına ilişkin’ maddesini önemsediklerini, ancak bunun sadece bir güvence olarak kalmayıp hayata geçmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmasında sendika olarak kadın çalışanlara yönelik elde ettikleri kazanımları da anlatan Memiş, bunlardan birisinin de doğum izni sonrası kadın memura isteği halinde birinci doğumda iki ay, ikinci doğumda dört ay, sonraki doğumlarda ise altı ay süre ile yarım gün çalışma hakkı olduğunu ifade etti. Engelli ve engelli yakını bulunan sağlık çalışanlarına tayin hakkını da kendilerinin elde ettiğini ifade eden Memiş, süt izninin ilk 6 ay için 3 saat, sonraki 6 ay için 1 buçuk saat olması, ücretsiz doğum izninin 2 yıla çıkarılması, bakmakla yükümlü engelli aile ferdi bulunan çalışanlara, günlük 1 saat izin verilmesi ve nöbet muafiyeti getirilmesinin de kendi kazanımları olduğunu da kaydetti.
Sağlık-Sen Kadınlar Günü kapsamında panel düzenledi
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Kadınlarımızın çalışma hayatına teşvik edilmesi kadar, çalışma hayatındaki kadınlarımızın sorunlarının giderilmesini de önemsemeliyiz" dedi.
06 Mart 2017 - 16:42
YORUMLAR